26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerţ ilegal cu cereale aduse din Bulgaria

Comerţ ilegal cu cereale aduse din Bulgaria

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au descoperit un prejudiciu de 3,5 milioane lei adus bugetului de stat de o firmă constănţeană, care aducea cereale din Bulgaria fără a avea documente, transmite corespondentul NewsIn.

În urma unui control efectuat în Punctul de Frontieră Negru Vodă au fost depistate trei autotrenuri care aduceau din Bulgaria 117,6 de tone de grâu, pentru firma Beatrice Star SRL, cu sediul în comuna Poarta Albă, marfa fiind transportată fără documente însoţitoare.

Verificările de la sediul social al firmei au stabilit că nu există documente legale pentru achiziţionarea grâului din import şi nici acte financiar-contabile ale societăţii, întreaga cantitate de grâu fiind indisponibilizată.

După controlul Gărzii Financiare, societatea a fost vândută. Noul administrator s-a prezentat la sediul Gărzii Financiare cu evidenţa financiar-contabilă din care rezultau diferenţe între totalul vânzărilor şi cumpărărilor de mărfuri care apar în balanţa de verificare întocmită înaintea vânzării societăţii şi cele care apar în facturile puse la dispoziţia echipei de control. “S-a dispus prezentarea tuturor documentelor de cumpărare şi vănzare de mărfuri, însă noul reprezentat legal al societăţii nu s-a mai prezentat, deşi i-au fost transmise trei invitaţii. Suspiciunea că lucrurile nu sunt tocmai legal făcute a venit în momentul în care am aflat numele asociaţilor fondatori ai societăţii comerciale Beatrice Star SRL – Luciano Roman şi Ionuţ Raul Roman. Aceştia figurau ca administratori şi asociaţi la mai multe firme de tip fantomă, având întocmite sesizări penale şi pentru alte prejudicii în domeniul comerţului cu cereale”, a precizat Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 3.410.962 lei.

În cauză s-au întocmit o sesizare penală transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi o notificare Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS